Husbloggar

Jag har börjat läsa lite andra husbloggar. Det är riktigt roligt att läsa om andra människor som går igenom samma sak. Samma funderinger, samma besluts som ska tas och samma skräckblandade förtjusning! Så nu tänkte jag publicera vår blogg på en samlingsplats för husbloggar så andra som bygger hus kan läsa om allt vi går igenom!
Bygga hus? Besök Vibyggerhus

Plattan är klar

Grunden är gjuten! Plattan är klar! Nu känns det att det är riktigt nära!
Nästa steg: Husleverans!








Golvvärme och armering

Det rullar på ordentligt nu! Grundgrabbarna är så snabba så vi hinner knappt med att dokumentera varje steg. Golvvärmen är utlagd, golvvärmefördelare är på plats, all armering är klar så imorgon har dom beställt betong som de ska hälla över alltihop och sen är grunden klar! Fantastiskt!


Kantelement

Nu har de börjat med kantelementen och alla rör är dragna!

Huset

Garaget


Tvättstuga, toalett och kök

Grunden till grunden

Nu är grunden till grunden klar! Det har lagts sten och sand och mera sten, men nu tror vi att det är klart. Rör är dragna för el, vatten, avlopp och dagvatten. I nästa steg kommer kantelementen, ett slags byggklossar i frigolit som ligger runt hela grunden, i dessa ska armeringen fästas och i armeringen ska alla rör och golvvärmeslingorna fästas. Sedan häller man betong över alltihop och så är grunden klar!


RSS 2.0